O meni

Ja-o-meni

Ante Krstulović

od 1976.

Dakle, rođen sam prije 43 godine u Splitu gdje i živim s 1 suprugom, 2 kćerke te 2 mačke.

Škole?

Završio sam V. gimnaziju (Vladimir Nazor) u Splitu (1995.) pa Agronomski fakultet u Zagrebu  2001. (voćarsko-vinogradarsko-vinarski smjer).

Osim grada gdje živim i onog gdje sam studirao, ponekad boravim i u Subotici (gdje je Antarktika i tiskana, tj. štampana) te u Jelsi, odnosno na Hvaru.

Naravno, ako budete čitali moje romane shvatiti ćete da često boravim i u prošlosti/budućnosti i to po svim postojećim kontinentima: od Islanda do Antarktike; od Cuzca do Nantucketa; ili na izmišljenim mjestima koja se zovu Southpolis ili Herzraum.

Jer volim mijenjati sredine i nadam se da će mi priče omogućiti i da fizički posjetim barem neke od tih lokacija. To bi opet bila prilika za putopis...

Područje mog interesa je široko i iz njega izviru osnovni poticaji za priče. Kako za svoje romane obično moram stvoriti ne samo lokalna zbivanja (likove i njihove interakcije) već i najširi okvir (cijeli, izmijenjeni svijet) tako razrada radnji opet traži dodatna istraživanja.

Pokušavam tako shvatiti ekonomiju, geopolitiku, povijest, fiziku, psihologiju... Odnosno, kako ljudi stvaraju civilizaciju u datim okolnostima. Izvlačim zaključke nastojeći im udahnuti dinamiku. Same činjenice iz kojih proizlaze moje  priče, često su vrlo zanimljive.  Na ovom sajtu ću ih povremeno iznositi...

Iako uglavnom s jednim primjerkom, do sada imam ostvaren široki spektar u pisanom izdavaštvu. Moji pisani autorski radovi uključuju publicistiku, scenarij za strip, fikciju, znanstveni rad, a sada sam se našao i u ulozi (samo)izdavača.

Mislim da je sretna okolnost što sam prošlih desetak godina imao priliku priče kreirati bez imperativa: za svoj gušt. tako da sam imao slobodu fantaziranja bez ograničenja.

Rezultat?

Utakmica je tek počela. Sve prije su bile samo dugotrajne pripreme.

Čitajte, prognozirajte, javite se s mišljenjem...