Raskid ugovora i povrat knjiga

Potrošač ima pravo na jednostrani raskid ugovora, bez navođenja razloga.

Rok za raskid ugovora je 15 dana od datuma primitka knjiga.

Raskid ugovora se vrši obavještavanjem prodavatelja na e-mail ante@antekr.com pri čemu kupac mora navesti barem: ime, prezime i adresu (poželjno e-mail i broj mobitela) te broj računa po kojem raskida ugovor.

Knjige je moguće vratiti isključivo zajedno s originalnim računom i to preporučenom pošiljkom, na adresu prodavatelja (Vino-Hvar d.o.o.; Svirče 157, HR-21462 Vrbanj) a o trošku kupca.

Povrat knjiga je moguć u roku od 15 dana od dana raskida ugovora.

Povrat novca kupcu izvršiti će se na račun s kojeg je roba bila plaćena, a u roku od 8 dana nakon primitka vraćene knjige i originalnog računa.

Prodavatelj zadržava pravo da umanji iznos za povrat ukoliko je knjiga oštećena.

Ukoliko se radi o zamjeni, ponovno slanje pošiljke knjiga snosi prodavatelj.

Za sve moguće sporove, nadležan je Trgovački sud u Splitu.

Uvjeti korištenja sajta

Kolačići i uvjeti korištenja

Korištenje „kolačića“ (cookies):

Ovaj internet sajt (antekr.com) može radi poboljšanja usluga koristiti takozvane kolačiće.
Prema zakonu, neophodno je da vam se prikaže (dosadna) obavijest koja upozorava na korištenje kolačića. Ukoliko želite, možete odbiti njihovu primjenu. Ali,  antekr.com funkcionira bolje ako je korištenje kolačića omogućeno.

Korištenje sadržaja

Ako nije drugačije naznačeno u samom sadržaju, imate pravo prenositi tekstualni sadržaj s ovog sajta, pod uvjetom da navedete antekr.com kao izvor podataka. Poželjno je, ali nije neophodno postaviti i link prema ovom sajtu. Osim ukoliko nije posebno naznačeno, slike s ovog sajta nije dopušteno preuzimati jer su na sajt antekr.com postavljene koristeći licence trećih strana, a koje isključuju mogućnost prodaje ili daljnih ustupanja.

Izjava o ograničenju odgovornosti

Sve informacije i linkovi na ovom sajtu (domena antekr.com) su izloženi u dobroj namjeri te vlasnik ne preuzima odgovornost za istinitost informacija ili za bilo kakve greške.

Moj je cilj da prezentirane informacije budu točne i ažurirane pa je zato sadržaj na ovom sajtu podložan promjenama.

Prigovori korisnika

Svoje prigovore korisnici mogu dostaviti u pisanom obliku na adresu:

Ante Krstulović

Kranjčevićeva 7

HR-21000 Split

ili (bolje) na:

e-mail: ante@antekr.com

Odgovor na prigovor dati ću pismeno najkasnije 15 dana od dana primitka prigovora.
Molimo da osim prigovaranja navedete i vaše ime i prezime te adresu (e-mail ili fizičku) za dostavu odgovora.

Detalji o prodaji, dostavi i povratu knjiga

Prodavatelj

Vino-Hvar d.o.o.

Sjedište: Svirče 157, HR-21462 Vrbanj

OIB: 69617912904

Uplate se vrše isključivo na žiro račun (IBAN): HR

(kod Privredne banke Zagreb d.d.: / SWIFT: PBZGHR2X)


Definiranje narudžbe

Samom narudžbom kupac potvrđuje da je punoljetna i poslovno sposobna osoba.

Kod maloprodajnih narudžbi, molimo da podatke dostavite na e-mail: ante@antekr.com

OBAVEZNI PODACI:

1 – Knjiga: naslov (Antarktičko Carstvo i/ili Saga o osnivanju)

2 – Količina

3 – Adresa za dostavu

4 – Način plaćanja (uplatnica ili pouzeće)

DODATNO:

5 – Adresa za dostavu računa (ukoliko je drugačija od adrese za dostavu)

6 – Ukoliko želite potpis i posvetu autora, molimo vas da navedete željeni tekst. Zadržavam pravo odbijanja ispisivanja posveta koje smatram neprikladnima.


Načini plaćanja

A) Općom uplatnicom (preko vašeg internet bankarstva, u pošti…)

Nakon što zaprimim narudžbu, proslijedit ću je izdavaču te Vas povratnim e-mailom obavijestiti o podacima  za uplatu.

Ponude dostavljene potencijalom kupcu važeće su (cijena i količina) 14 dana, a unutar kojih je potrebno izvršiti uplatu. Ukoliko uplata nije izvršena u navedenom roku, molim da e-mailom pošaljete upit kako biste provjerili je li još uvijek važeća.

B) Pouzećem – pošiljka se na vašu adresu dostavlja putem Hrvatske pošte d.d. te je plaćate pri preuzimanju. Knjiga će biti poslana u što kraćem roku, a ne dužem od sedam dana od kada dobijete potvrdu da ste izvršili narudžbu.

Cijene su izražene hrvatskim kunama. PDV i poštarina (za područje Hrvatske) su uključeni u cijenu


Dostava knjiga i računa

Kupcu će račun biti isporučen zajedno s narudžbom.

Rok isporuke unutar Hrvatske je do 10 radnih dana od datuma zaprimljene uplate narudžbe, odnosno od datuma potvrde za narudžbu plaćanja pouzećem. Prodavatelj će narudžbe nastojati isporučiti u kraćem roku od navedenoga.

Kupac je obavezan kod preuzimanja knjige provjeriti moguća oštećenja. Ukoliko postoje, kupac je oštećenja obavezan odmah prijaviti dostavljaču te nije dužan zaprimiti pošiljku. Ukoliko preuzima knjigu, kupac je dužan potpisati otpremnicu ili dostavnicu te je kurirska služba uzima kao potvrdu o preuzimanju.

Dostave knjiga u Hrvatskoj se ne naplaćuje, a vrši je Hrvatska pošta d.d..

Za slanja knjige izvan Hrvatske,  molimo da pošaljete upit s navedenom adresom za slanje. Za inozemstvo, moguće je da ćete morati platiti dodatne takse (carinu, pdv ili slično), a koje vrijede u odredišnoj državi.


Potrošač ima pravo na raskid ugovora, odnosno povrat robe.

Uvjeti korištenja

 

 

 

O meni

Ja-o-meni

Ante Krstulović

od 1976.

Dakle, rođen sam prije 43 godine u Splitu gdje i živim s 1 suprugom, 2 kćerke te 2 mačke.

Škole?

Završio sam V. gimnaziju (Vladimir Nazor) u Splitu (1995.) pa Agronomski fakultet u Zagrebu  2001. (voćarsko-vinogradarsko-vinarski smjer).

Osim grada gdje živim i onog gdje sam studirao, ponekad boravim i u Subotici (gdje je Antarktika i tiskana, tj. štampana) te u Jelsi, odnosno na Hvaru.

Naravno, ako budete čitali moje romane shvatiti ćete da često boravim i u prošlosti/budućnosti i to po svim postojećim kontinentima: od Islanda do Antarktike; od Cuzca do Nantucketa; ili na izmišljenim mjestima koja se zovu Southpolis ili Herzraum.

Jer volim mijenjati sredine i nadam se da će mi priče omogućiti i da fizički posjetim barem neke od tih lokacija. To bi opet bila prilika za putopis...

Područje mog interesa je široko i iz njega izviru osnovni poticaji za priče. Kako za svoje romane obično moram stvoriti ne samo lokalna zbivanja (likove i njihove interakcije) već i najširi okvir (cijeli, izmijenjeni svijet) tako razrada radnji opet traži dodatna istraživanja.

Pokušavam tako shvatiti ekonomiju, geopolitiku, povijest, fiziku, psihologiju... Odnosno, kako ljudi stvaraju civilizaciju u datim okolnostima. Izvlačim zaključke nastojeći im udahnuti dinamiku. Same činjenice iz kojih proizlaze moje  priče, često su vrlo zanimljive.  Na ovom sajtu ću ih povremeno iznositi...

Iako uglavnom s jednim primjerkom, do sada imam ostvaren široki spektar u pisanom izdavaštvu. Moji pisani autorski radovi uključuju publicistiku, scenarij za strip, fikciju, znanstveni rad, a sada sam se našao i u ulozi (samo)izdavača.

Mislim da je sretna okolnost što sam prošlih desetak godina imao priliku priče kreirati bez imperativa: za svoj gušt. tako da sam imao slobodu fantaziranja bez ograničenja.

Rezultat?

Utakmica je tek počela. Sve prije su bile samo dugotrajne pripreme.

Čitajte, prognozirajte, javite se s mišljenjem...

Posudba knjiga

Kao što sam naveo na stranici Posudi, ne bih htio da materijalni razlozi spriječe nekoga da pročita knjigu.

Zato je dobro da postoje javne knjižnice.

Ukoliko želite potražiti knjigu u većem broju knjižnica, ili vaša nema on-line katalog, možete se poslužiti skupnim katalozima.

Za Hrvatsku - koliko sam ja upućen - postoje tri takva kataloga preko kojih možete istražiti dostupnost pojednih naslova (autora...) istodobno u velikom broju knjižnica.

Nijedan od tri servisa ne omogućava pretraživanje svih knjižnica tako da je bitno da provjerite je li vaša ciljana ustanova na listi.

Katalog sustava Zaki

Katalog CROLIST

Katalog METELWIN

 

Moji objavljeni tekstovi

2008.

Vina Hrvatske
Izdavač Profil.

Knjiga je još u prodaji, a imala je dva izdanja.
Riječ je o mješavini putopisa kroz vinogorja Hrvatske i popularnim riječnikom opisanih postupaka vinifikacija za ponajbolja vina. Iako je iz područja moje struke, izdanje je namijenjeno širokoj publici.

Moja ideja je bila napisati knjigu u kojoj nijedna predstavljena vinarija neće morati platiti svoje uvrštavanje. Autentičnost sam htio postići i tako da sam pri izradi knjige proputovao sve opisane vinogradarske krajeve. Ovo publicističko djelo me je tako uvelo u svijet izdavaštva.

2009.-2013.

Već radeći na Vinima Hrvatske znao sam da mi to neće biti jedina knjiga: odlučio sam ostvariti davnu namjeru i napisati roman. Kad je u jesen 2008. napokon prošao i Interliber, krenuo sam s ozbiljnom potragom za temom. Tada još nisam imao ideju u koji bi žanr uopće buduća priča mogla pripadati. Bilo mi je svejedno dokle god bude nešto što će meni biti zanimljivo i  izazovno. A meni je interesantna skoro cijela lepeza fikcije: od Arthura Clarka do Aleksandra Solženjicina. Naravno, i velika skupina autora iz Hrvatske (dobrim dijelom iz Splita).
Već na početku 2009. iskristalizirala se tema pod naslovom Diletantova era. Žanrovski, pojavila se znanstvena fantastika. Postapokaliptična civilizacija (koja nas ne pamti) razvijena nekoliko stoljeća u budućnosti, a sastoji se od dvije vrlo različite civilizacije kojima vlada Putnik što naizgled živi stoljećima...
Bio sam uvjeren da ću roman završiti do kraja te 2009., ali detaljni razvoj radnje mi nije išao glatko i nisam uspijevao naći dovoljno vremena i inspiracije za rješavanje najvažnijih pitanja. I tako se proces odužio. Ipak, priča je dobila svoj sinopsis i počeo sam pisati, ali sam i stao na pedesetoj stranici...

Naime, pojavila se Antarktika čije se pisanje također odužilo, ali sam je ipak uspio dovršiti (i isprintati) početkom 2013.. Ideja je odmah bila realizirati i pravo, offset izdanje.
Ali... to se ipak dogodilo tek ove, 2018. godine (u knjizi piše studeni, 2017., ali cijeli postupak je malo kasnio pa je uvezivanje tih 1000 knjiga dovršeno početkom godine).

2013.

Dok sam još pisao prve romane, radio sam i na tome da pokušam doći do suradnika koji bi nacrtao probne table (stranice) za strip. Mislim kako su i Antarktika i Erika vizualno atraktivne te samim time pogodne za devetu umjetnost. Osobito za francuski stil s kolor albumima većeg formata.
Iako do suradnika nisam uspio doći (mislim ponovno aktivirati potragu!), ipak sam pritom doznao za natječaj Akcije za ljudska prava (HRA - Human rights association) iz Crne Gore u kojem se tražilo pet kratkih scenarija za stripove na temu zaštite dječjih prava. Na natječaju su prošle dvije moje priče i tako sam dobio priliku raditi scenarije.

Uz podršku UNICEF-a te Švicarske i Britanske ambasade, strip je tiskan u čak 16.000 primjeraka koji služe kao dodatak udžbeniku predmeta Građansko vaspitanje u VI. razredima osnovne škole.

2015.

Dok je Carstvo čekalo na službeno izdanje (a Diletantova era na daljnje pisanje), javila mi se nova zamisao i to iz žanra alternativne povijesti.  Kolonisti Grenlanda - još u vikinško doba - zalutaju  i stižu na istočnu obalu Atlantika... Zapravo su oni tamo stvarno i bili, ali sve se svelo na nekoliko kratkotrajnih i tek u sagama zapamćenih  posjeta Vinlandu, Hellulandu...

Prva knjiga iz serijala Sjedinjene Eričke Države već tri godine čeka na objavljivanje.. . Nadam se, ne još dugo.

2018.

U prošloj godini prihvaćen za objavljivanje (u poljskom znanstvenom časopisu Hortorum Cultus), ove godine mora izaći članak naziva: GA3+4 plus benzyladenine in combination with sucrose improves leaf and inflorenscence quality in Lilium 'Alma Ata'.

Još 2013. sam proveo pokus koji je s grupom suradnika uobličen u navedeni rad. Ovdje mi se također dogodilo da se očekivani rok objave prebaci za nekoliko godina. Eksperiment je trebao biti središnji dio mog doktorskog studija, koji se toliko razvukao da sam studij odlučio/morao prekinuti. Ipak, ostala mi je mala satisfakcija u činjenici da sam uspio dobiti status prvog autora u znanstvenom radu prihvaćenom za objavljivanje u jednom od prestižnih znanstvenih časopisa.
Sam je izbor teme istraživanja posljedica mog dugogodišnjeg iskustva u stakleničkoj proizvodnji rezanih ljiljana. Obiteljskoj tradiciji koja baš ove 2018. dolazi do svog kraja. Splitski je Žnjan (opet) postao preatraktivna lokacija da bi na njoj primarna djelatnost bila fotosinteza.

Najvažnije - u 2018. - izašlo je i tiskano izdanje Antarktičkog Carstva, kao i elektronsko izdanje (The Antarctican Empire) na engleskom jeziku.

2019.

lipanj

Saga o Osnivanju (serijal Sjedinjene Eričke Države)

(uskoro i elektronsko izdanje na engleskom jeziku)