fbpx

Antarktičko Carstvo

hladni, hladni rat

Blizanci Ivan i Georgiy Kriukov objavljuju kako su na Antarktici - svojim inovativnim postrojenjem za podledna geološka istraživaja - otkrili značajno ležište plina. Tim činom kreću s javnim dijelom svog tajnog plana kojim najjužniji kontinent postaje njihov posjed, a ujedno i nova svjetska supersila.

Novinarka Jeanne Befort upoznaje širu obitelj moćnih oligarha naslućujući kako se iza suhoparnih informacija koje Kriukovi puštaju u javnost krije znatno zanimljivija priča. Upuštajući se u istragu, Jeanne ubrzo otkriva zašto su blizanci opsjednuti Antarktikom. Uviđa i da se sličnost među blizancima zaustavlja na izvanjskom. Ali - kao i kod Antarktike – bitnije je bilo ono što se krilo ispod površine...

Gore navedenim rečenicama sam pokušao ukratko predstaviti svoj prvi roman - spoj avanture i akcije s elementima znanstvene fantastike.

tvrdi uvez, šivano, 486 str., 16,4 x 3,1 x 23,4 cm

Kao što sam naveo na početnoj stranici, moja zaintrigiranost najjužnijim kontinentom započela je kada sam vidio mapu s poprečnim presjekom. Takav prikaz otkriva puno više od tlocrtnog jer otkriva kako je kontinent prekriven slojem leda prosječno debelim više od dva kilometra.

Počeo sam razmišljati što bi se moglo izvesti s takvom strukturom i razvio sam zamisli... Ali, kako nisam milijarder, zadržao sam se tek na smišljanju ove priče. Priče u kojoj je Antarktika postala nepregledna pozornica za događaje koje će pratiti cijeli svijet.

Antarktiku sam počeo pisati 2010., a završio još početkom 2013., od kada postoji u formi spiralnog uveza. Tako je priča već pet godina prije ozbiljnog izlaska na scenu započela svoj test kod publike. Naime, situacija tih godina u nakladničkoj i knjižarskoj mreži u Hrvatskoj mi nije ulijevala povjerenje da potražim izdavača, a ja sam u tom razdoblju bio nespreman financijski ispratiti produkciju. Također, veći mi je izazov predstavljalo pisanje novih romana, nego odrađivanje tehničkih zadataka potrebnih kako bi knjiga mogla doći na police. Tako sam, u međuvremenu, završio i drugi roman, započeo pisanje tri te razradio radnje za još nekoliko, a o čemu možete više doznati na ovim stranicama.

Ali kako se broj napisanih stranica povećavao, rasla je moja znatiželja: koliki broj čitatelja mogu preseliti u svoje svjetove? I tako je došlo vrijeme za pravi nastup.

Pozivam vas da se uputite na krajnji jug planeta. Čitajući, upoznati ćete misteriozni kontinent za kojeg bih rekao da igra glavnu ulogu u ovoj priči; romanu do kojeg možete doći kupnjom ili posudbom u nekoj od knjižnica.

A uskoro i na engleskom jeziku u formi e-knjige.